Snart är det jul! Vi på Skrivtolkning.se vill ta tillfället i akt att önska er alla en god fortsättning. 2022 blev ett på många sätt bra år för oss. Efter de pandemipräglade åren 2020 och 2021 fick vi äntligen jobba mer på plats. Distansjobb kan vara skönt ibland, men att få vara ute i samhället och tolka är ändå något annat. Vi får träffa tolkanvändare, se dem i ögonen och kuska runt i landet i allmänhet och Stockholm i synnerhet.

Vår julälskare Kevin, i tomtedräkt.

Vi på Skrivtolkning.se gillar julen! Några av våra tolkar har en nästintill obehaglig inställning till denna tradition. Vår rutinerade kollega Kevin har till exempel tydliga regler för hur julen ska firas. Varje år har han ett minutiöst schema för vad som ska bakas, vilka filmer som ska ses och hur hemmet ska inredas.

– Det magnifika med julen är julkänslan. Allt man gör – bakar, pyntar och myser – är för att bidra till stämningen, förklarar Kevin.

I och med julens antågande och sedermera årets slut passar också vår kollega Jenny på att tacka för sina TSS-kurser under hösten, i samarbete med HRF Göteborg.

– Jag är så glad för deltagarna som hela vägen har varit positiva,nyfikna ,bjudit på sig själva och kommit med feedback, säger Jenny.

– Alla har blivit så mycket mer självsäkra och vågar teckna mer.

Nästa år hoppas vi på Skrivtolkning.se kunna fortsätta kombinera skrivtolkning på plats med skrivtolkning på distans och livetextningar.

Ta hand om er så syns God jul och gott nytt år önskar vi på Skrivtolkning.se!